Christchurch (NZ), 12-20 december

Christchurch, 12 – 20 december

Op het vliegveld van Chch wacht Iddo ons op. Hij ziet ons eerder dan wij hem en roept. We herkennen zijn stem en zien hem. Het is een leuk weerzien met Iddo en Vrouwkje. Een week logeren we bij hen. Zij hebben ons in 1982 ook opgevangen en dat is wel lekker om zo ontvangen te worden. Ze helpen ons met hun adviezen, gastvrijheid en hulp. In Christchurch doen we enige aankopen voor de tijd dat we gaan kamperen. Iddo en Vrouwkje rijden ons overal heen waar maar nodig. We lachen veel en vermaken ons ‘s avonds met spelletjes. Vrouwkje blijkt ook een spelletjesmens. Galgje vind ze erg leuk om te leren en doen en scrabble natuurlijk.

Het is erg leuk om weer in Christchurch te zijn, niet in de laatste plaats vanwege de zomer. We herkennen van alles op weg naar het huis van I+V. De straten, de huizen, de sfeer, de ruimte, het centrum. Destijds, in 1982, logeerden we met Els en Saskia ook de eerste tijd bij hen. Erg leuk dus om weer bij hen te zijn. Ik vind het erg leuk dat Iddo en Vrouwkje al die tijd contact hebben gehouden. ‘s Avonds vermaken we ons (Vrouwkje en ik) met spelletjes, zoals scrabble en hangman. Dat is erg leuk en vermakelijk. Of we computeren. Iddo wil ook wel een webspace…

Tussendoor kunnen we hun 2e auto lenen. We verrassen Jacques en Annelies in Diamond Harbour met ons bezoek. Jacques is in de (groente)tuin bezig als we arriveren. Ik roep hem en hij moet even kijken, maar dan herkent hij ons. Het is of we elkaar gisteren nog gezien hebben, zo vertrouwd. Ze nodigen ons uit om samen Mt. Herbert te gaan beklimmen. Oké! Leuk! Dan komen we terug als we bij Lida geweest zijn.

Iddo en vrouwkje zijn erg behulpzaam. Omdat we nog geen auto hebben de eerste dagen gaan we samen shoppen en zien wat van de omgeving, o.a. een stuk wetland dat behouden is gebleven en tot natuurgebied/erfgoed verklaard. We gaan naar de backpackers om auto’s te spotten. Vrouwkje attendeert ons op de Mazda Eunos. Hij ziet er goed uit enzo… Wij vinden hem te groot en te luxe. Wel staat er voldoende aanbod, ook oude busjes! Ook gaan we naar Turners Car Auctions. Daar is veel aanbod. Alles keurig gepoetst en geboend. We kiezen er een paar uit om te keuren en hopen op een goede kans een van deze te scoren bij de auction op de volgende maandag. Alle, door ons geselecteerde wagens gaan voor veel hogere bedragen weg. Niet dus.

Ondertussen hebben we met een zuid-afrikaan te maken ivm een Mitsubishi Lancer, maar deze koop gaat niet door omdat de bak oud en te duur is.

Dus toch maar op de Eunos af (Vrouwkjes keuze) en na controle/goedkeuring in de garage kopen we toch deze bak. Binnen een week hebben we dan toch nog een autootje. De volgende dag reizen we af naar Lida/Hokitika.

 

Dit bericht werd geplaatst in down-under dec. 2006 - maart 2007. Bookmark de permalink .

Een reactie op Christchurch (NZ), 12-20 december

  1. Els zegt:

    Leuk leuk leuk!!!!
     
    Ik heb de foto\’s gezien, en ik herkende de geesthuisjes op Bali.
    Volgens mij waren die te koop, waar al die huisjes bij elkaar stonden… Als ergens zo\’n huisje staat, wordt daar elke dag geofferd aan de geesten van het stuk land (voor een goede oogst) en de geesten van het huis (voor bescherming en geluk). Een overblijfsel van de inheemse, animistische tradities (geloof in natuurgeesten). Dat zie je in Thailand ook. Leuk! En erg kleurrijk.
     
    Gaaf zeg, dat er een offerfeest was. Ik denk dat jij wel langer had willen blijven he… hihi
    Ik zou ook zo weer naar Zuidoost-Azië vertrekken!
     
    Het vervolg van NZ lees ik wel weer…
     
    Groetjes, Els

Plaats een reactie